Η υδροτεχνική Βάρδας Ιωάννης ως ατομική επιχείρηση ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1989 στον τομέα των κατασκευών και ειδικότερα των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων , ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού, Ηλιακών συστημάτων, πυρόσβεσης, ειδών υγιεινής, επεξεργασία νερού πισίνες κ.λπ. συναφής δραστηριότητες .

Το 1995 καθετοποίησε τις υπηρεσίες που προσέφερε, ιδρύοντας την ΥΔΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Γ & Ι ΒΑΡΔΑΣ Ο.Ε. με αντικείμενο την εισαγωγή, εμπορία, χονδρική και λιανική διάθεση εξοπλισμού και υλικών στου τομείς που προαναφέρθηκαν συμπεριλαμβάνοντας και την διάθεση πλακιδίων μπάνιου και δαπέδου.

Το 1999 επεκτάθηκε στο τομέα των καυσίμων αεριών ως αντιπρόσωπος της “τότε ΑΣΠΡΟΠΥΡ GAS” διαθέτοντας και εγκαθιστώντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό αποθήκευσης και καύσης χίμα υγραερίου LPG.

Το 2007 ίδρυσε την B.B. ENERGY Βάρδας Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε. και δραστηριοποιείτε στην μελέτη κατασκευή και επίβλεψη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και ειδικότερα από φωτοβολταϊκα συστήματα.

Το 2012 ξεκίνησε να δραστηριοποιείτε στην παρακολούθηση, συντήρηση, επισκευή και καθαρισμό κάθε είδους φωτοβολταϊκων εγκαταστάσεων.

Σήμερα δραστηριοποιούμαστε σε όλα τα προαναφερθέντα καθώς επίσης στις τεχνολογίες εξοικονόμησης φυσικόν πόρων και ενέργειας, Αντλίες Θερμότητας, Γεωθερμία, Ηλιοθερμία, διαχείριση υδάτων, επεξεργασία λυμάτων, με τη χρήση τελευταίας γενιάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού της αγοράς (Θερμογραφία , Νάνο τεχνολογία, Ρομποτικής, Ασύρματων Δίκτυον κ.λ.π. Αυτοματισμών)