Εφαρμογή Νανοτεχνολογιών
SurfaShield G Φωτοκαταλυτικό Προιόν για Πάνελ Φωτοβολταικών Στοιχείων
SurfaShield G Φωτοκαταλυτικό Προιόν για Πάνελ Φωτοβολταικών Στοιχείων SurfaShield G Φωτοκαταλυτικό Προιόν για Πάνελ Φωτοβολταικών Στοιχείων
Φωτοκαταλυτικό Προϊόν Νανοτεχνολογίας για Αυτοκαθαριζόμενες & Aντιβακτηριακές Επιφάνειες από Γυαλί.

Το SurfaShield G εφαρμόζεται σε υαλοπίνακες και σε πάνελ φωτοβολταϊκών στοιχείων.

Έχει την ιδιότητα να απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία μετατρέποντας τη σε χημική δύναμη που καθαρίζει το γυαλί. Αποτρέπει την εναπόθεση σκόνης και σωματιδίων λόγω του υπερυδρόφιλου χαρακτήρα.

Αυξάνει την απόδοση των φωτοβολταϊκών, αφού δεν αφήνει τους λεκέδες να σκιάζουν την επιφάνεια των πάνελ.

Εφαρμόζεται με ειδικό ψεκασμό.

Υλικό  αυτο-καθαρισμού Νανοτεχνολογίας για την προστασία των γυάλινων επιφανειών.

Το SurfaShield G είναι μια βάση νερού νανοτεχνολογίας ειδικά σχεδιασμένη για γυάλινες επιφάνειες.

Χημικά τμήματα νανοτεχνολογίας δρουν επάνω στην επιφάνεια και εξασφαλίζουν αντοχή στην τριβή. Το γυαλί παύει να θολώνει και διώχνει το νερό με ελάχιστη αλληλεπίδραση με το φως.

Με την αξιοποίηση του φωτός, οι γυάλινες επιφάνειες γίνονται αυτο-καθαριζόμενες:
Τα οργανικά υλικά αποσυντίθενται και διαλύουν κάθε μικροοργανισμό. SurfaShield βαμμένες επιφάνειες μπορούν αποτελεσματικά να εξαλείψουν οργανικούς λεκέδες, βακτήρια, μύκητες, αέριους ρύπους, ακόμη και οσμές.

Το πιο σημαντικό, ακαθαρσίες δεν μπορούν να προσκολληθούν στην επιφάνεια του γυαλιού και η σκόνη πλένεται εύκολα. Συσκευές που εξαρτώνται από το φως, όπως φωτοβολταϊκά και ηλιακοί θερμοσίφωνες διατηρούν την αρχική τους απόδοση με τον αυτο-καθαρισμό του γυαλιού τους.

Ποια είναι η φύση του SurfaShield G?
Το SurfaShield αποτελείται από ένα μοναδικό μείγμα ανόργανων οξειδίων με διοξείδιο του τιτανίου. Η τελική στρώση δημιουργεί μία καθαρά ανόργανη νανοδομή στην επιφάνεια χωρίς θερμική κατεργασία.
Πώς εφαρμόζεται σε επιφάνειες από γυαλί?
Θα πρέπει να χρησιμοποιείται HVLP (High Volume Low Pressure) ψεκασμός , δεδομένου ότι συνδυάζει εφαρμογές με απλότητα και ιδανική ομοιόμορφη λειτουργία. Δύο ή τρεις εφαρμογές σε ένα πολύ λεπτό στρώμα συνιστώνται.
Το SurfaShield G είναι διαφανής, χημικώς αδρανές και τέλεια προσκολλάται στις γυάλινες επιφάνειες.

Εκτιμώμενη κατανάλωση : 30-38 m² / L.

Πώς λειτουργεί?
Λόγω του νανο-μεγέθους, το SurfaShield G απορροφά τη διαθέσιμη ενέργεια που περιβάλλει το φως και μια σειρά από φυσικά φαινόμενα λαμβάνει χώρα.
Υγρασία και σταγονίδια νερού δεν μπορούν να σταθούν στην επικάλυψη SurfaShield G, και η βρωμιά, η σκόνη και οι ρύποι πλένονται εύκολα. Ανθεκτικοί οργανικοί ρύποι αποσυντίθεται.
Ποιο είναι το όφελος των επιφανειών?
Το SurfaShield G μετατρέπει την ενέργεια φωτός υπέρ της καθαριότητας και της ποιότητας ζωής. Οι γυάλινες επιφάνειες διατηρούνται καθαρές, χωρίς την ανάγκη των επικίνδυνων χημικών, παρά μόνο νερό και φως είναι απαραίτητα. Το SurfaShield G επίσης, λειτουργεί ως καθαριστής αέρα, καθώς αποσυνθέτει βλαβερές οργανικές ουσίες και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων.

Αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου ότι η αύξηση παραγωγής ενέργειας αυξάνεται κατά 8% μετά απο έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Χρόνος Απόσβεσης Υλικού: 4-6 Μήνες!!!!
Διάρκεια Υλικού: Πάνω απο 15 Έτη!!!!

SurfaShield G δοκιμές
Επικοινωνία γωνία: <4
Αντιβακτηριδιακή δοκιμή: 88,6% μείωση της βακτηριακής αποικίας εντός 4 ωρών
Μυκητιακή δοκιμή: 81,3% μείωση των μυκητών εντός 4 ωρών
(Methyl Orange Test) Βαθμολογία: 6,5 x 10-5 min-1

Εφαρμογή
Ανακινήστε το δοχείο πριν από τη χρήση. Πριν την εφαρμογή καθαρίστε την επιφάνεια με νερό ή με ένα πανί. Η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή. Εφαρμόστε SurfaShield G από HVLP (διάμετρο 0,8 mm) ψεκασμό. Δύο ή τρεις εφαρμογές σε πολύ λεπτές στρώσεις συνιστάται. Μεταξύ κάθε εφαρμογής αφήστε το υλικό να στεγνώσει πάνω από 10 λεπτά. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα του υλικού στην επιφάνεια του γυαλιού (δεν επιτρέπεται να στάζει). Κατανάλωση: 30-38 m² / L. Μετά την εφαρμογή αφήστε το υλικό να θεραπεύσει την επιφάνεια χωρίς την αγγίξετε.
Φυσική μορφή
Λευκό, υδάτινο με ελαφριά οσμής και ρΗ = 9-9,5.
Σημείο βρασμού: 41 βαθμούς Κελσίου
Πυκνότητα: 0,98 g.cm-3
Το SurfaShield G δεν θεωρείται οξειδωτικό.
Ασφάλεια & Αποθήκευση
Το SurfaShield G δεν περιέχει επικίνδυνα συστατικά και είναι με βάση το νερό.
VOC περιεχόμενο: 136 g / L (όριο της ΕΕ (2010): 140 g / L).
Αποφύγετε την κατάψυξη.
Ημερομηνία λήξης: 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του προϊόντος (μετά το 43.30) από τον Κο Αραμπατζή, συνιδρητή της Nanophos.